Al is de kok nog zo goed, als het restaurant sfeerloos en ongezellig is, zal dat geen geweldige indruk bij u achterlaten en u er niet toe aanzetten er nog eens terug keren. Zo werkt dat met een trainingslocatie ook. Ook daar moet alles in balans zijn. Een goede trainingsruimte is om uiteenlopende redenen enorm belangrijk en mede bepalend voor de mate waarin u en uw gasten uw training ervaren. Het trainingscentrum waar u uw cursus, opleiding of training geeft moet u zien als de verpakking van een product. Verschillende onderzoeken hebben uitgewezen dat de verpakking van een product niet alleen het koopgedrag van de consument beïnvloed, maar gek genoeg ook hoe het product wordt ervaren. Natuurlijk, een gezellig en sfeervol restaurant is nog geen garantie voor een goede maaltijd en dat geldt natuurlijk ook voor cursussen, opleidingen en trainingen. U bent verantwoordelijk voor de inhoudelijke kwaliteit van de training, maar het oog wil ook wat en zeker als u een training van één of meerdere dagen geeft is een goede locatie beslist een must! Het ‘Centrum van Alphen’ in Alphen a/d Rijn is zo’n locatie. Een goede trainingslocatie moet dan ook aan een aantal criteria voldoen. Hieronder hebben we de belangrijkste voor u op een rijtje gezet. U kunt deze lijst als checklist gebruiken.

 1. Is de trainingslocatie goed bereikbaar voor uw doelgroep?
  Kijk, er gaat niets boven Groningen, maar de meeste mensen wonen en werken nu eenmaal in de Randstad. Ideaal is daarom een trainingslocatie op nog geen 30 tot 45 autominuten van de grote steden Amsterdam, Utrecht, den Haag en Rotterdam, tenzij u natuurlijk een training speciaal voor Groningers geeft. Verleg ook eens uw grenzen. Als u telkens naar dezelfde trainingslocatie gaat en zich voornamelijk richt op de grote steden, is het wellicht te overwegen om eens een training te organiseren op een plek die vanuit de hele Randstad goed bereikbaar is. Het ‘Centrum van Alphen’ in Alphen a/d Rijn is zo’n locatie.
 2. Is de trainingslocatie goed bereikbaar met het openbaar vervoer?
  Een trainingslocatie in the middle of nowhere heeft zo z’n charmes en is ideaal voor retraites of stiltedagen, maar minder ideaal voor mensen die afhankelijk zijn van het openbaar vervoer. Als je eerst drie keer moet overstappen, dan een stuk met de bus moet rijden en dan ook nog een heel stuk moet lopen vraagt u wel veel van uw gasten. Het ‘Centrum’ van Alphen bevindt zich op loopafstand van het NS-Station. Bovendien voert de wandeling van nog geen 15 minuten door een prachtig bospark. De bus doet er hooguit 5 minuten over en de dichtstbijzijnde bushalte ligt op een steenworp afstand van ons trainingscentrum. Klik hier om uw reis naar het ‘Centrum van Alphen’ te plannen.
 3. Is er voldoende parkeergelegenheid bij het trainingscentrum?
  Parkeerruimte is schaars in Nederland. Sommige trainingslocaties zijn dan welliswaar goed bereikbaar, maar parkeren is vaak een crime, zeker in de grote steden. Bij het ‘Centrum van Alphen’ kunt u gratis parkeren voor de deur of in de nabije omgeving. Klik hier om te bekijken waar in Alphen a/d Rijn je gratis kunt parkeren.
 4. Zijn de ruimtes in het trainingscentrum wel groot genoeg?
  Verzeker u er ook van of de trainingsruimte niet te groot of juist te klein is. Als u met een kleine groep werkt is een kleine trainingsruimte uiteraard meer voor de hand liggend dan een grote trainingsruimte, maar nog belangrijker is dat de trainingsruimte niet te klein mag zijn. Niets is immers erger dan met veel mensen in een te kleine ruimte te moeten werken. Een training in een te kleine trainingsruimte gaat namelijk ten koste van het concentratievermogen en het plezier van alle deelnemers en zal beslist geen goede indruk achterlaten, hoe goed uw training ook in elkaar zit. Wij denken graag met u mee en nodigen u van harte uit om eerst een afspraak te maken voor een rondleiding zodat u zelf de sfeer kunt proeven en de grootte van de trainingsruimtes beter kunt beoordelen.
 5. Is er voldoende daglicht in de trainingsruimtes?
  Veel trainingen worden overdag gegeven en juist daarom is het belangrijk dat er voldoende daglicht is. Aan de andere kant kunnen ramen die uitzicht geven op bijvoorbeeld een snelweg, een verkeersplein of een winkelstraat juist ook erg de aandacht afleiden. Goede verlichting is sowieso belangrijk, tenzij u een training aan blinden geeft. In het ‘Centrum van Alphen zijn alle ruimtes voorzien van meerdere lichtkoepels. Ruim voldoende daglicht dus. Overigens kan de verlichting in alle zalen gedimd worden als u in de avonduren een training geeft en teveel licht juist storend is. Ideaal dus voor het geven van yogalessen, een meditatiecursus of een mindfulnesstraining.
 6. Is het rustig en stil in de trainingsruimtes?
  En wat te denken van storende omgevingsgeluiden? Geen enkele trainingsruimte is volledig geluiddicht, maar het is nogal een verschil of u de vogels in de tuin, of het verkeer op de weg voor u hoort langsrazen. Plan om die reden dan ook nooit een training op een locatie waar ook bruiloften en partijen worden gegeven. De kans is groot dat u net een moeilijk onderwerp wil uitleggen, terwijl er boven u hoofd de polonaise wordt gedanst. In het ‘Centrum van Alphen’ bent u verzekerd van rust en stilte. U en uw gasten moeten zich op de trainingslocatie thuis voelen. Als dat zo is kunt u zich optimaal ontspannen en u volledig richten op de training zelf. En daar is het uiteindelijk allemaal om te doen.
Deel dit op: